Where the Purpose Begins

Where the Purpose Begins “Kehidupan dan insurans ibarat nafas dan udara. Tidak kelihatan, tetapi sangat bererti.

Bila kita memahami nilainya, barulah kita benar-benar melindungi apa yang paling berharga'' ~ Founder 'The Nasa Nest Group'

04/07/2026

Waiting for participants names list for the event. Event start 10am, the names are not in my hand yet.
How am I gonna protect you shall accident happened to your participants?

12/6/2026
12/06/2026

12/6/2026

23/05/2026

Beautiful thought young man! 🎉🫡

Saya baru siap meeting dengan seorang anak muda.

Me : Kamu adalah orang Kristen, apa pandagan kamu pasal insuran.
Young Man : Saya tau jaminan keselamatan saya adalah Yesus. Tapi, itu saya. Bagaimana dengan keluarga saya? Jadi, saya mau supaya kalau saya tiada, keluarga saya tidak terbeban apa yang saya tinggalkan.

Beautiful thought young man! 🫡

📷 It is not about I am going to die, but about they are going to live.
📷 Sedar bahawa, hidup ini hanya persinggahan seseorang.


21/05/2026

Ini apa yang ada dalam fikiran saya sekarang & menjadi nukilan petang ini...

Sebagai seorang insurance practitioner, setiap hari saya akan bercakap pasal insuran kepada klien.

Itu mungkin pasal bagunan dia, rumah dia, pekerja dia dan sebagainya.

Juga mungkin pasal kesihatan dia, kewangan dia dan sebagainya.

Kalau kamu teringin tau pasal insuran (mungkin banyak dengar sana sini.. di sini begini, di sana begitu.. mana bah ni sebenarnya kan? .. saya senang skali saya dihubungi untuk mau tau pasal insuran. Sebab, ini sangat penting tauuuu.. Dan saya rasa saya berfungsi bila berikan perkongsian pasal insuran ini. (Sebab kenapa... sudah terhantuk baru terngadah. Harapan saya, org lain tidak begitu)

Kamu pernah dengar ka org bilang 'mulut tiada insuran'?
Kata-kata sudah terlepas kena tanggung sendiri kerugian sebab tidak berhati-hati keluarkan kata-kata. Kalau mulut ada insuran, lepas kerugian terjadi, boleh klaim insuran utk bayar itu keroskan yang terjadi kan.. Tapi, malangnya...

Kamu tau? Penghasilan segulung atau sekarang ini e-policy sudah; jadi se'pdf' kali aa.. Buli paham bah kan? itu memerlukan perbincangan di antara penasihat insuran dan klien. Klien setuju dan perlindungan itu, barula syarikat insuran dapatkan keluarkan polisi.

Kalau kamu mau beli insuran, mesti kena faham bagus² apa yang kamu mau beli. Jangan tanya agent, apa pakej kamu ada? Ini soalan famous! Tapi tanya, ' begini aset saya. Berapa perlu saya bayar supaya setiap yang saya miliki dilindungi dengan sangat baik'.

Sembang-sembang insuran, sambil-sambil kupi² (online ka.. physical kaa) PM saya saja. Saya bangga berfungsi untuk kamu ❤

Insurance Practitioner,
Nasatia Lindah Nasip
013 909 6260 (Yang wonder kalau hp number sy berubah., Itu itu juga dari duuuuuluuu. Tapi, kalau kamu hubungi saya untuk membantutkan perjalanan hidup saya, maaf. Saya boleh blok kamu bila². Saya perlukan tenaga extra utk hidup ke depan jadi I have no time for nonsense. But, genuine people are welcome with full of love) 💕

21/05/2026

Kamu tau ka?
Cara paling cepat untuk melindungi kerja keras setiap hari adalah insuran.

RM 1= RM100
itu adalah insuran
dan..
RM1 kau hari ini, boleh jadi RM100 besok.

16/05/2026

“Orang bilang, nanti saja saya beli insuran.” ⏳
Tetapi malangnya, risiko tidak pernah tunggu kita bersedia. ⚠️

Kemalangan 🚗, sakit kritikal 🏥, kehilangan pendapatan 💸, atau musibah 🌧️ boleh berlaku tanpa memberi notis awal. Ramai orang menangguhkan kerana merasa masih muda 💪, masih sihat 😊, atau mahu tunggu keadaan kewangan lebih stabil 📈. Namun hakikatnya, insuran paling mudah dan murah diambil ketika kita masih sihat dan belum ditimpa risiko.

Apabila sesuatu berlaku dahulu baru mahu mencari perlindungan, selalunya sudah terlambat ⌛
Pada waktu itu, premium mungkin lebih mahal 💰, perlindungan mungkin terhad 📄, atau lebih menyedihkan lagi — permohonan boleh ditolak kerana keadaan kesihatan yang sudah berubah.

Insuran bukan untuk orang yang mahu rugi duit.
Insuran adalah untuk orang yang mahu melindungi masa depan 🛡️, keluarga 👨‍👩‍👧‍👦, dan kestabilan kewangan mereka 💼✨

Kita tidak membeli insuran kerana kita pasti sesuatu buruk akan berlaku.
Kita membeli insuran kerana kita tahu hidup ini penuh ketidakpastian 🌍

“Hari ini mungkin kita mampu berkata ‘nanti saja’.
Tetapi bila musibah datang 🌪️, kita akan berharap kita sudah bertindak lebih awal.” 🙏





Ragu-ragu? Banyak ketidakpastian? Banyak khabar tidak bagus pasal insuran? Orang bilang, insuran buyuk?
Mungkin sehinga dengar dari seorang balu yang kematian suami mungkin baru percaya insuran itu memang baik.

Booking slot bersama Financial Regisered Planner hari ini utk maklumat lanjut.

Nasatia Lindah Nasip
https://wa.me/60139096260
Registered Financial Planner
“Being a widow has been the greatest turning point in my life.”

07/04/2026

Address

Kota Kinabalu

Telephone

+60139096260

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Where the Purpose Begins posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Where the Purpose Begins:

Shortcuts

Share